#wieszaknawypasie (1)

5/29/2014
Dzisiaj wcale nie będzie #healthy #slim & #fit. Dzisiaj wieszak nie jest na detoksie, ale na totalnym wypasie - objadamy się złocistą tartą z ciasta francuskiego, tłuściutką, pyszniutką, spływającą kilogramami roztopionego sera. A żeby dopchać się po korek, drugie opakowanie ciasta pokroiłam w trójkąty i zawinęłam w nie truskawki, gruszki i gorzką czekoladę. Mniam...


TARTA ZE SZPINAKIEM 

opakowanie ciasta francuskiego
paczka świeżego szpinaku baby
 ser (u mnie pół na pół kozi i pleśniowy)
suszone pomidory w oleju
2 ząbki czosnku
1/2 małej cukinii
pieprz, sól

Szpinak z cukinią podduszamy chwilę na patelni z niewielką ilością wody. Dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku, pieprz oraz sól. Ciasto francuskie umieszczamy w brytfance, na wierzchu układamy szpinak z cukinią, pokrojone drobno pomidory suszone i ulubiony ser (ja wolę kozi, rodzice zażyczyli sobie jednak pleśniowy). Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na około 15 minut. Wyśmienicie komponuje się z białym winem. Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Szpinak na targu po 5 zł za kg, nie warto z paczki kupować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Haha Marto juz wiem,że polubię cykl "wieszaknawypasie". A co do tart polecam wypróbować tarte z botwiną /botwiną i szpinakiem to dopiero cudo !:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie wolę tę akcję od Wieszak Na Detoksie! :D Obie są świetne, ale "detoks" zawsze brzmi groźnie.
    A takiej tarcie nie sposób się oprzeć... Uwielbiam ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również o wiele bardziej lubię być na wypasie, niż na detoksie! Ściskam mocno :)

      Usuń
  4. ubóstwiam ciasto francuskie w takim wydaniuuuu! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. na jutro przyda się menu z którejś ze strony, ostatnio sama nawet wzięłam z nich parę przepisów i wyszło obłędnie! :)
    http://odzywiaj-sie-zdrowo.blogspot.com/
    http://lekkibrzusio.blogspot.com/
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blogi znam i bardzo lubię :) Pozdrawiam!

      Usuń
  6. Pysznie wygląda, przepis na pewno wypróbuję :D

    zosia-zoosia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Idealna! :D To nadzienie jest idealne ah.. pewnie rozpływała się w ustach ;) I ta wersja na słodko też bardzo mi się spodobała ;D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SZABLONY RZECZYLADNIEJSZE.PL